Мариупольская служба новостей -
Меню сайта
Разделы новостей
Мариуполь Украина
Бизнес Политика
Общество Регион
Криминал Происшествия
Образование Медицина
Спорт Культура
Наш опрос
Кто станет премьер-министром Украины?

Результаты · Архив опросов

Всего ответов: 175
НОВОСТИ
Информер УФС (http://ufs.com.ua) Територія А Кулинарный сервер ЕДА! Независимый Н О В И Й К А Н А Л
ПОГОДА
Новости

Українська Банерна Мережа
» 2006 » Апрель » 6 » Відкрита заява членів ОВК №49
Відкрита заява членів ОВК №49

Ми, члени окружної виборчої комісії №49 від різних політичних партій, звертаємося до компетентних органів і до широкої громадськості із заявою про широкомасштабні сплановані органами місцевої влади й окремими політичними партіями порушення виборчого законодавства.

Так, на ОВК №49всі рішення приймаються особисто керівництвом комісії без обговорення на засіданнях, без надання проектів рішень, протоколів засідань комісії та без вивішування постанов комісії для загального ознайомлення. Такий стан речей неодноразово оскаржувався уповноваженою особою Пірч Є.О. і членом ОВК №49 Гамбургом І.В. Викладені факти були підтверджені комісією, однак ніяких зрушень до цього часу не відбулося.

Головою комісії Аксютченко С.Ю. свідомо порушуються вимоги виборчого законодавства України про те, що виборча комісія є колегіальним органом. Усі питання стосовно виборчого процесу в окрузі вирішує голова особисто й таємно.

Заміна заступника голови ОВК №49 (представник партії «Реформи й порядок») була проведена ЦВК на підставі сфальсифікованого документа-подання. За фактом фальсифікації матеріали направлені до прокуратури для вживання заходів.

Жовтнева районна адміністрація м. Маріуполя неправомірно втручається в роботу виборчих органів і не виконує своїх прямих обов’язків із забезпечення матеріально-технічним обладнанням дільниць. Дільничні комісії комплектуються представником Жовтневої райадміністрації Рогозян І.О. разом з головою ОВК №49 Аксютченко С.Ю., як правило, вакансії дільниць заповнюються працівниками з одного підприємства чи установи. Разом з цим багато комісій не укомплектовані сейфами достатнього об’єму для зберігання бюлетенів для голосування, деякі дільничні комісії (№№ 101, 108, 109, 110, 111, 116, 117, 118 та інші), оснащені металевими скриньками явно недостатнього розміру для зберігання необхідної кількості бюлетенів. Це створює умови для можливих маніпуляцій з бюлетенями.

Списки виборців для голосування до Верховної Ради суттєво відрізняються від списків виборців для голосування до місцевих органів влади. До вказаних списків включені негромадяни України, а також внесені померлі люди. Дуже багато випадків дублювання прізвищ виборців (до 80 випадків на виборчу дільницю). Це штучно збільшує кількість виборців на дільницях. Такий стан речей не є наслідком суто помилкового походження. Так представники робочих груп зі складання списків на дільницях №№ 7, 8, 9 (ЗОШ №10) по місцевому телебаченню МТВ 13 березня 2006 р. заявили, що їх змушували вписувати «мертві душі» та дублювати прізвища виборців.

З різних причин зараз проводиться доукомплектування складу та заміна керівництва дільничних виборчих комісій. Ці зміни у складі ДВК не публікуються у ЗМІ, а голова ОВК №49 Аксютченко С.Ю. умисно не надає ці відомості для роботи членам окружної комісії, що створює труднощі в забезпеченні ефективності виборчого процесу.

Політично заангажоване керівництво ОВК №49 не реагує на відверті порушення виборчого законодавства з боку окремих партій і блоків. Так, Партія регіонів України протиправно проводить по квартирне опитування громадян з питання їхнього волевиявлення з наступною відміткою про це в списках виборців на дільницях. У разі відмови висловити своє волевиявлення громадянам погрожують. Скарги на такі дії розглянуті на засіданні окружної комісії. Однак жодних заходів впливу на ці протиправні дії керівництва ОВК №49 не вжило.

Представником ЦВК у Донецькій області Усенко-Чорною на початку березня була проведена перевірка роботи виборчого округу №49 з підготовки виборів. Не було виявлено жодних (!) порушень виборчого законодавства. Такий підхід до виконання своїх обов’язків схиляє до думки про її упередженість та політичну заангажованість. Прошу вжити передбачених законодавством заходів за виявленими фактами порушень виборчого законодавства України.

Члени ОВК №49: Онищенко Г.Д., Нечай А.А., Гамбург І.В., Чеснаков Г.М., Голобоков М.О., Кайс А.А., Боровський;

Уповноважені особи: НСНУ – Пірч Є.О., БЮТ – Буланчук Г.Г., Гуляєв О.К., СПУ – Пашко М.Г.

 

Сайт Маріупольської партійної організації Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина».

Просмотров: 1530 | Дата:
maidan.org.ua © 2006 Мариупольская служба новостей.
Ссылка на Мариупольскую службу новостей ОБЯЗАТЕЛЬНА
(для Интернет-проектов - гиперссылка: Мариупольская служба новостей).
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Архив
«  Апрель 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзья сайта
Загрузка...
Новини України
Статистика
Рейтинг сайтов Мариуполя META-Ukraine Яндекс цитирования
© 2006 Мариупольская служба новостей.
При использовании материалов ссылка на Мариупольскую службу новостей ОБЯЗАТЕЛЬНА
(для Интернет-проектов - гиперссылка: Мариупольская служба новостей).
Связь с редакцией - в меню в разделе "Контакты"